Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Menu

DOA BANGUN TIDUR

Berikut cara baca doa sebelum tidur yang telah diajarkan Rasulluallah saw kepada kita.Kita ketahui setelah kita bangun semestinya kena membaca supaya menandakan kita ingat akan kematian sudah dekat dengan kita.

https://docx.my/1-doa-bangun-tidur/
DOA BANGUN TIDUR 3


Doa bangun tidur adalah permohonan kepada Allah SWT untuk memberikan berkah, perlindungan, dan petunjuk setelah kita terbangun dari tidur. Doa ini melambangkan rasa syukur kita atas anugerah hidup yang diberikan setiap pagi, serta sebagai ungkapan kesadaran akan keterbatasan dan kebutuhan kita kepada-Nya. Dengan berdoa bangun tidur, kita berharap agar dilimpahkan keberkatan dalam menjalani aktiviti sehari-hari dan diberi petunjuk dalam menjalankan kehidupan dengan jalan yang betuls. Doa ini juga mengingatkan kita untuk memulai hari dengan penuh rasa syukur dan kesedaran akan tanggung jawab kita sebagai hamba Allah yang harus melaksanakan kewajiban-kewajiban agama dan menjalani hidup dengan taat dan ikhlas.

20230529 131807 0000 3
DOA BANGUN TIDUR 4

Jom kita amalkan doa harian yang lain:

Semua orang boleh dapatkan pdf doa harian untuk kita amalkan selalu.Sila tekan butang dibawah untuk dapatkan doa tersebut

SHARE
Facebook
WhatsApp
Telegram
Rating :
5/5
Back to Top