Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Menu

TERJAWAB! Inilah Sebab Kenapa Kucing Tidak Habiskan Makanan Dalam Bekas

TERJAWAB! Inilah Sebab Kenapa Kucing Tidak Habiskan Makanan Dalam Bekas

Kucing Tidak Habiskan Makanan Dalam Bekas

Mengapa Kucing Tidak Habiskan Makanan Dalam Bekas? Ini sebabnya..

Bagi yang mempunyai kucing sebagai haiwan peliharaan, mungkin anda pernah mengamati bahawa makanan yang diberikan kepada kucing kadang-kadang tidak habis dan hanya dimakan pada bahagian tengah bekas makanan sahaja.

Menerusi perkongsian dalam sebuah video oleh seorang veterinar di TikTok, perkara ini adalah sifat semula jadi kucing.

Mengapa kucing sering tidak habiskan makanan? Ini sebabnya..

Inilah Sebab Kenapa Kucing Tidak Habiskan Makanan Dalam Bekas

Menurut doktor haiwan tersebut, Kucing Tidak Habiskan Makanan Dalam Bekas sebab fenomena ini berlaku atas beberapa sebab di mana perut kucing memiliki saiz yang kecil yang tidak mampu menampung banyak makanan.

Tambah beliau lagi, misai kucing juga menjadi salah satu penyebab di balik fenomena ini kerana ia merupakan bahagian yang sensitif dan kucing boleh merasa stres apabila misainya bergesel dengan bekas makanan.

@drhawa.vet Mesti korang tertanya-tanyakan kenapa kucing ni asek meow je padahal makanan dlm mangkuk banyak lagi😑 #kucingoren #catslovers #catsofttiktok #catsoftheday #kucingsakit #kucingsakit #drhawavet #kucingviral #fyp #fypmalaysia #viral #viralkan #kucinglucu #foryoupage #kucinggemoy #fypシ゚viral #fypage #kucingtiktok #catsoftiktok #fy ♬ ♡ ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ ♡ – SoBerBoi

“Barulah saya faham mengapa kucing saya suka keluarkan makanannya dari mangkuk, kemudian makan di lantai,” kata seorang netizen.

Selepas video tersebut menjadi viral di TikTok, ia telah mendapat lebih daripada 1.3 juta tontonan, 82.7 ribu suka, dan 7.2 ribu perkongsian.

Melalui tinjauan komen, pelbagai reaksi telah diberikan oleh netizen terhadap video tersebut. Berikut merupakan beberapa komen daripada netizen di TikTok:

Inilah Sebab Kenapa Kucing Tidak Habiskan Makanan Dalam Bekas
SHARE
Facebook
WhatsApp
Telegram
Rating :
5/5
Back to Top