Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Menu

RPH PENDIDIKAN SENI VISUAL TINGKATAN 2 TAHUN 2024/2025

RPH PENDIDIKAN SENI VISUAL TINGKATAN 2 TAHUN 2024/2025

RPH PENDIDIKAN SENI VISUAL TINGKATAN 2 TAHUN 2024/2025

RPH PENDIDIKAN SENI VISUAL TINGKATAN 2 TAHUN 2024/2025 adalah satu rancangan pengajaran harian yang disusun bagi pelajar tingkatan 2 untuk menggalakkan pembangunan pemahaman dan kemahiran dalam bidang seni visual. Ia merangkumi aktiviti-aktiviti yang bertujuan untuk memperluaskan wawasan estetika murid, menggalakkan kreativiti, dan memperkukuhkan kemahiran teknikal dalam seni visual.

  • Teknik Lukisan dan Melukis: Mengajar pelajar teknik-teknik lukisan dan melukis seperti pensil, cat air, dan cat minyak untuk menghasilkan karya seni yang berkualiti.
  • Pengaplikasian Prinsip Komposisi: Membimbing pelajar dalam menggunakan prinsip komposisi seperti keseimbangan, penumpuan, dan irama dalam mengatur elemen-elemen visual dalam karya mereka.
  • Kajian Terhadap Seni Kontemporari: Memperkenalkan pelajar kepada seni kontemporari dan seniman-seniman terkemuka untuk mengembangkan pemahaman mereka tentang perkembangan seni masa kini.

RPH PENDIDIKAN SENI VISUAL TINGKATAN 2 TAHUN 2024/2025

Pengguna boleh dapatkan segera dengan muat turun dibahagian butang dan download dibawah.

RPH BAHASA MELAYU TINGKATAN 2 TAHUN 2024/2025
RPH PENDIDIKAN SENI VISUAL TINGKATAN 2 TAHUN 2024/2025 3
Tip Penggunaan RPH
Menyediakan peluang kepada pelajar untuk menyatakan pemikiran dan idea mereka melalui projek-projek kreatif seperti menghasilkan lukisan, sketsa, atau karya seni multimedia.
SHARE
Facebook
WhatsApp
Telegram
Rating :
5/5
Back to Top