Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Menu

RPH REKA BENTUK TEKNOLOGI TINGKATAN 2 TAHUN 2024/2025

RPH REKA BENTUK TEKNOLOGI TINGKATAN 2 TAHUN 2024/2025

RPH REKA BENTUK TEKNOLOGI TINGKATAN 2 TAHUN 2024/2025

RPH REKA BENTUK TEKNOLOGI TINGKATAN 2 TAHUN 2024/2025 adalah satu rancangan pengajaran harian yang disusun bagi pelajar tingkatan 2 untuk mempelajari aspek-aspek reka bentuk teknologi. Ia merangkumi aktiviti-aktiviti pembelajaran yang bertujuan untuk memperkenalkan, memperkukuh, dan mengaplikasikan pengetahuan dalam bidang reka bentuk teknologi.

  • Pengetahuan Material: Mempelajari pelbagai jenis bahan dan sifat-sifat mereka dalam konteks reka bentuk teknologi, termasuk kekuatan, ketahanan, dan ketulenan.
  • Penggunaan Perisian Reka Bentuk: Mengenalkan kepada pelajar perisian-perisian reka bentuk seperti CAD (Computer-Aided Design) untuk membantu dalam proses reka bentuk.
  • Projek Reka Bentuk: Memberi peluang kepada pelajar untuk mengaplikasikan pengetahuan mereka dalam reka bentuk teknologi melalui projek-projek praktikal seperti pembuatan model atau prototaip.

RPH REKA BENTUK TEKNOLOGI TINGKATAN 2 TAHUN 2024/2025

Pengguna boleh dapatkan segera dengan muat turun dibahagian butang dan download dibawah.

RPH BAHASA MELAYU TINGKATAN 2 TAHUN 2024/2025
RPH REKA BENTUK TEKNOLOGI TINGKATAN 2 TAHUN 2024/2025 3
Tip Penggunaan RPH
Mendorong pelajar untuk menilai hasil kerja mereka, mengenal pasti kelebihan dan kelemahan, dan membuat penambahbaan untuk meningkatkan mutu produk reka bentuk mereka.
SHARE
Facebook
WhatsApp
Telegram
Rating :
5/5
Back to Top