Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Menu

TWITTER BAKAL DITUTUP KERANA KES BESAR INI

Kewujudan Twitter, salah satu platform media sosial terbesar di dunia, kini berdepan ancaman ditutup di negara-negara seperti India, Nigeria dan Turkiye. Pengasas bersama Twitter, Jack Dorsey, telah memberi amaran bahawa platform itu berisiko ditutup jika ia tidak mematuhi arahan untuk menyekat peranan wartawan dan penunjuk perasaan daripada penggunaannya di negara-negara ini.

logo

Isu penutupan Twitter menunjukkan betapa rumitnya dinamik antara platform media sosial dan kerajaan dalam era digital ini. Walaupun Twitter telah menjadi wadah penting bagi rakyat untuk menyuarakan pendapat, menyuarakan perbezaan pendapat, dan mengkritik kerajaan, tuntutan kerajaan untuk memantau dan mengawal selia kandungan juga merupakan pertimbangan penting. Penyelesaian yang betul mesti seimbang antara melindungi kebebasan bersuara dan kebebasan media dengan keperluan untuk mengekalkan kestabilan dan keselamatan dalam konteks negara tertentu.

Info semasa
TWITTER BAKAL DITUTUP KERANA KES BESAR INI 3

Jangan Terlepas Info Semasa Terkini!

Khusus kepada anda berminat untuk mendapatkan info terkini Dan semasa seeloknya anda sertai telegram rasmi kami yang kami sediakan info rasmi secara pantas, boleh rujuk pautan di bawah.

SHARE
Facebook
WhatsApp
Telegram
Rating :
5/5
Back to Top