Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Menu

DOWNLOAD DSKP PENDIDIKAN JASMANI TAHUN 3 SEKOLAH RENDAH

DSKP PENDIDIKAN JASMANI TAHUN 3

DSKP PENDIDIKAN JASMANI TAHUN 3

DSKP Pendidikan Jasmani tahun 3 adalah dokumen standard yang merangkumi matlamat, pengetahuan, kemahiran, dan nilai-nilai yang perlu dicapai oleh murid-murid pada tahun kedua dalam mata pelajaran Pendidikan Jasmani.

  • Matlamat Pembelajaran: Mempromosikan kesihatan fizikal dan mental murid, memperkenalkan aktiviti sukan dan permainan yang sesuai, meningkatkan kemahiran motor kasar dan halus, serta membentuk nilai-nilai positif seperti kerjasama dan semangat berpasukan.
  • Aktiviti Fizikal: Melibatkan pelbagai aktiviti seperti berlari, melompat, dan menjalankan permainan yang mendorong pembelajaran melalui gerakan.
  • Pembelajaran Permainan: Memperkenalkan permainan-permainan tradisional dan moden yang boleh membina kemahiran strategi, taktikal, dan sosial murid.

Guru perlu memahami dengan mendalam DSKP Pendidikan Jasmani tahun 3 serta memastikan pelaksanaan aktiviti dan penilaian yang menyeluruh dan berdaya maju bagi memenuhi keperluan pembelajaran dan perkembangan murid.

DSKP PENDIDIKAN JASMANI TAHUN 3

PANDUAN GURU GUNA DSKP
Guru perlu memahami dengan mendalam DSKP Pendidikan Jasmani tahun 2 serta memastikan pelaksanaan aktiviti dan penilaian yang menyeluruh dan berdaya maju bagi memenuhi keperluan pembelajaran dan perkembangan murid.
SHARE
Facebook
WhatsApp
Telegram
Rating :
5/5
Back to Top