Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Menu

RPH PENDIDIKAN JASMANI TAHUN 6 2024/2025

RPH PENDIDIKAN JASMANI TAHUN 6 2024/2025, Melaksanakan ujian-ujian fizikal untuk menilai kemajuan murid dalam aspek kecergasan fizikal, kemahiran sukan, dan kecekapan motor.

RPH PENDIDIKAN JASMANI TAHUN 6 2024/2025

RPH PENDIDIKAN JASMANI TAHUN 6 2024/2025 adalah satu rancangan pengajaran harian yang disusun oleh guru Pendidikan Jasmani untuk mengajar pelajar kelas tahun 6 mengenai aspek-aspek kesihatan fizikal, aktiviti sukan, dan pembangunan kemahiran motor. RPH ini bertujuan untuk memperkukuhkan kecergasan fizikal, meningkatkan kecekapan dalam pelbagai sukan, serta membentuk kesedaran tentang pentingnya gaya hidup aktif dan sihat.

  • Penekanan ke atas Pembangunan Kesihatan Fizikal: Memperkenalkan aktiviti-aktiviti yang bertujuan untuk meningkatkan kecergasan fizikal dan kekuatan badan melalui senaman-senaman ringan, larian, dan aktiviti aerobik.
  • Pengajaran Teknik Sukan Asas: Mengajar kemahiran asas dalam pelbagai sukan seperti bola sepak, bola keranjang, dan badminton melalui latihan-latihan teknikal dan permainan.
  • Pemahaman tentang Strategi Sukan: Memperkenalkan konsep-konsep strategi dalam sukan seperti taktik permainan, kerjasama pasukan, dan penggunaan strategi ketika bermain.

RPH PENDIDIKAN JASMANI TAHUN 6 2024/2025

Boleh dapatkan segera dengan muat turun dibahagian butang dan download dibawah.

image 1
RPH PENDIDIKAN JASMANI TAHUN 6 2024/2025 3
Tip Penggunaan RPH
Menerangkan aspek keselamatan semasa melakukan aktiviti fizikal dan sukan serta pentingnya pemanasan dan penyejukan sebelum dan selepas aktiviti sukan.
SHARE
Facebook
WhatsApp
Telegram
Rating :
5/5
Back to Top