Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Menu

RPH SAINS TAHUN 3 2024/2025

RPH SAINS TAHUN 3 2024/2025, Menggalakkan pelajar untuk menggunakan kreativiti dalam merancang dan menjalankan projek sains serta mencari penyelesaian kepada masalah-masalah sains dalam masyarakat.

RPH SAINS TAHUN 3 2024/2025

RPH SAINS TAHUN 3 2024/2025 adalah rancangan pengajaran harian yang disiapkan oleh guru Sains untuk mengajar pelajar tahun 3 mengenai konsep-konsep sains asas. Ia merangkumi pelbagai aktiviti pembelajaran yang bertujuan untuk menggalakkan pemahaman dan minat pelajar terhadap sains serta memperkukuhkan kemahiran mereka dalam menerapkan konsep-konsep tersebut dalam kehidupan harian.

  • Pengenalan Konsep Sains: Memperkenalkan pelajar dengan konsep-konsep sains asas seperti sifat-sifat bahan, tindakan dan tindak balas, dan alam sekitar.
  • Eksperimen dan Demonstrasi: Melaksanakan eksperimen dan demonstrasi untuk memperlihatkan konsep-konsep sains secara praktikal kepada pelajar.
  • Pembelajaran Berpusatkan Murid: Mendorong pelajar untuk menyelidik, meneroka, dan menemui jawapan melalui kaedah pembelajaran aktif.

RPH SAINS TAHUN 3 2024/2025

Anda boleh merujuk sample bahan RPH dan boleh juga untuk muat turun dan dapatkan segera. Boleh klik pada butang download disediakan dibawah.

RPH SAINS TAHUN 1 2024/2025
Tip Penggunaan RPH
Membantu pelajar memahami aliran tenaga dalam ekosistem, proses fotosintesis, dan konsep tenaga terbaharu.
SHARE
Facebook
WhatsApp
Telegram
Rating :
5/5
Back to Top